Premierul Marcel Ciolacu a anunţat demararea unui proiect de construcţia unui baraj de protecţie în judeţul Galaţi

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 septembrie) – „Radiojurnal” – Premierul Marcel Ciolacu a anunţat duminică demararea unui proiect pentru construcţia unui baraj de protecţie a localităţilor inundate din judeţul Galaţi, care urmează a fi finalizat într-un termen foarte scurt. El a mai spus că refacerea infrastructurii şi protejarea oamenilor în viitor rămân preocupări prioritare pentru executiv.
Marcel Ciolacu: Dl ministru al mediului a venit cu o întreagă echipă de specialişti de la Apele Române, echipă de specialişti care va rămâne împreună cu prefectura, cu preşedintele consiliului judeţean, să găsim cele mai bune soluţii într-un termen foarte scurt, poate apelăm şi la Universitatea de Construcţii. E a treia oară când se întâmplă în zonă. Exista un proiect înainte, cu un baraj. Vedem în ce stadiu este, era într-un stadiu de lucru aproape 70% finalizat.
Realizator: Marcel Ciolacu, care a fost în weekend în judeţul Galaţi, a mai declarat că a dispus eliberarea urgentă de la rezervele naţionale ale statului a patru clădiri modulare în care copiii din localităţile afectate pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar