Spectacolul de teatru „ReStart” dă voce victimelor violenţei domestice

La Centrul de Teatru Educaţional Replika se reia spectacolul „Restart”. „ReStart” este un spectacol de teatru educativ, ce vorbeşte despre un subiect sensibil, violenţa domestică asupra femeilor. Scopul acestui demers este de a aduce în atenţia spectactorilor care sunt criteriile după care recunoaştem un anumit tip de violenţă, dar şi de a răspunde la întrebări precum care sunt primii paşi care se fac într-o astfel de situaţie şi cui ne adresăm.

Actriţele  Nicoleta Lefter şi Mihaela Rădescu dau voce unor poveşti reale ale persoanelor care au trecut prin astfel de situaţii, în regia Ozanei Nicolau.

În cadrul spectacolului, accentul este pus pe faptul că fiecare situaţie are o rezolvare atunci când ştii cum sa procedezi. De asemenea, la finalul fiecărei reprezentaţii va avea loc şi o discuţie cu spectatorii prezenți în sală, în care va fi discutat subiectul prezentat pe scenă.

„ReStart” este singurul spectacol de teatru din România a cărui experiență este completată de o aplicație de mobil. Asta înseamnă că poţi intra în universul spectacolului înainte de a ajunge în sala de teatru prin intermediul aplicației mobile The Network, care te va introduce în poveștile de curaj ale femeilor care și-au regăsit încrederea în sine după relații complicate. Reprezentaţiile „ReStart”  fac parte din proiectul „Safe Space”, organizat de Asociația Art Revolution în colaborare cu Fundația Tineri pentru Tineri și Centrul de Teatru Educațional Replika. „Safe Space” este un proiect de educație prin artă care propune atât adolescenților, cât și adulților activități de teatru și educație non-formală care să le dezvolte gândirea critică și empatia socială. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile şi se realizeaza printr-o rezervare în prealabil la adresa de mail artrev.ro@gmail.com.

Mihaela Necula

RADOR – 17 septembrie