A fost publicat decretul premierului ungar privind situația inundațiilor

Decretul a intrat deja în vigoare de marți seara, la ora 22.00.
Decretul guvernamental „privind ordonarea activităților coordonate de protecție și introducerea măsurilor definite în cadrul acestor activități” a fost publicat marți în Monitorul Oficial al Ungariei, informează 24.hu.

Decizia, semnată de prim-ministrul ungar Viktor Orbán, a dispus o protecție coordonată pe întreg teritoriul țării pentru a coordona și armoniza sarcinile de apărare ale organizațiilor de apărare și securitate și ale organelor administrative publice în urma inundațiilor grave și prelungite ale râurilor din Ungaria.
Activitățile de protecție (gestionarea operațiunilor, activitățile legate de apărare ale organizațiilor de protecție și securitate și ale organelor administrației publice) sunt coordonate de ministrul responsabil cu protecția împotriva dezastrelor.

Grupul operațional sprijină activitatea ministrului ungar de interne Sándor Pintér și funcționează pe baza organismului de coordonare a gestionării dezastrelor, care își îndeplinește, de asemenea, sarcinile.

Luni dimineața devreme, la Centrul național de gestionare a situațiilor de urgență în Ministerul de Interne din Ungaria, a avut loc o ședință a Grupului operativ pentru gestionarea situațiilor de urgență în caz de inundații, condusă de prim-ministrul ungar. Aici au fost audiate rapoartele organelor de stat implicate în protecție.
Această decizie este departe de a fi formală, deoarece, în conformitate cu Legea privind gestionarea apelor, gestionarea națională a protecției împotriva inundațiilor este responsabilitatea ministrului responsabil de coordonarea autorităților din domeniul gospodăririi apelor (Direcția Generală Națională a Apelor), Csaba Lantos, în timp ce primarul și biroul său sunt responsabili de gestionarea lucrărilor întreținute de localități, sub conducerea profesională a organismului de gestionare a apelor./vblanka/lalexandrescu

https://infostart.hu/belfold/2024/09/18/megjelent-a-kormanyfoi-rendelet-az-arvizhelyzetrol

INFOSTART.HU – 18 septembrie