PNL a depus un proiect de modificare a legii privind alegerea parlamentarilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (18 septembrie) – Realizator: Petruța Dinu – PNL a depus un proiect de modificare a legii privind alegerea senatorilor și deputaților, prin care inițiatorii doresc extinderea categoriilor de persoane care pot candida la alegerile parlamentare. Conform documentului, președintele României aflat în ultimele trei luni de mandat ar avea dreptul de a candida ca independent pe listele unui partid politic pentru a fi ales senator sau deputat și, în cazul în care ar fi ales, ar trebui să opteze între funcția de președinte și cea de parlamentar. Întrebat dacă demersul legislativ are legătură cu informațiile conform cărora șeful statului ar putea candida pe listele PNL pentru Senat, liberalul Daniel Fenechiu nu a confirmat, dar nici nu a respins acest scenariu.
Daniel Fenechiu: Constituția României interzice în mod expres unor categorii bine indicate să candideze. Persoanele care nu se încadrează în această categorie, în opinia Partidului Național Liberal, trebuie să poată candida. Ce facem noi vizează exact acest aspect. Cred că experiența unui președinte, că vorbim de Klaus Iohannis, că vorbim de cei care au fost înainte într-o zonă politică, este deosebită.
Realizator: Administrația Prezidențială anunța marți că președintele Klaus Iohannis își va încheia mandatul la termen și că nu intenționează să demisioneze din funcție./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar