Josep Borrell a declarat că atacurile din Liban au ca scop răspândirea terorii

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a condamnat atacurile care au vizat dispozitivele mobile de comunicații folosite de Hezbollah săptămâna aceasta, declarând că oricine se află în spatele lor urmărește „să răspândească teroarea în Liban”, se precizează într-o declarație de joi a delegației UE aflate la Beirut.

„Metoda folosită fără discernământ este inacceptabilă din cauza pagubelor colaterale inevitabile și grave în rândul civililor și a consecințelor mai ample pentru întreaga populație, inclusiv frica și teroarea, precum și intrarea în colaps a spitalelor”, a spus Josep Borrell.

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise și peste 3.000 rănite când primele pagere, apoi staţiile de emisie-recepţie folosite de membrii Hezbollah au explodat în urma a două valuri de atacuri, marți și miercuri. Autorităţile din Liban și reprezentanţii Hezbollah spun că Israelul este în spatele atacurilor. Autorităţile din Israel nu și-au asumat responsabilitatea. /opopescu/schelaru

REUTERS – 19 septembrie