Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării se pot înregistra pe listele permanente pentru a vota la alegerile prezidențiale din acest an

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara granițelor țării se pot înregistra, până pe 24 septembrie, pe listele permanente pentru a vota la alegerile prezidențiale din acest an.

Misiunile diplomatice și consulare au posibilitatea să propună înființarea unor secții de votare în localitățile unde sunt înscriși mai mult de 100 de alegători, a explicat președintele AEP, Toni Greblă.

Toni Greblă: Înscrierea în aceste liste permanente nu este obligatorie, dar este de dorit. Faptul că un cetățean român cu domiciliul s-au reședința în străinătate nu s-a înregistrat pentru votul la o anume secție de votare nu împiedică în ziua votului ca acesta să voteze oriunde s-ar afla în ziua de 24 noiembrie, respectiv la 1 decembrie. Toți cetățenii români cu domiciliul în țară, care se vor afla în acele zile în străinătate, pot vota la oricare secție de vot din străinătate, cu condiția, evident, să prezinte acolo un document de identitate valabil, eliberat de autoritățile statului român.

Reporter: Până în prezent, peste 6.000 de români s-au înregistrat pe site-ul AEP pentru a vota la o secție organizată în afara țării, notează reporterul Cătălin Purcaru. /geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 septembrie