Peste 150 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti sunt înscrise în programul de reabilitare derulat de Primăria Capitalei

Peste 150 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti sunt înscrise în programul de reabilitare derulat de Primăria Capitalei, dar în prezent sunt deschise doar cinci şantiere – a declarat, astăzi, la Radio România Actualităţi primarul general Nicuşor Dan.

El a explicat că, deşi Primăria are alocate fondurile pentru aceste lucrări, execuţia se va face etapizat pentru a se evita blocajele.

Nicuşor Dan: Eu vreau să evităm să începem șantierele cu niște acte improvizate și după aceea să ne blocăm în execuție și să dureze şapte ani, 10 ani. Şi de asta toate acele cinci care sunt, probabil că o să fie șapte, opt până la sfârșitul anului, toate cele care sunt deschise, sunt în grafic și foarte important, avem deja și din fonduri naționale și din PNRR peste un miliard lei pentru consolidări a acestor peste 150 de clădiri.

Realizator: Primarul general a mai spus că lucrările de consolidare a Pasajului Unirii din Capitală vor începe după ce va primi documentaţia de la Primăria Sectorului 4, cea care se va ocupa de şantier. Şi în acest caz lucrările se vor realiza în etape, pentru a se evita închiderea completă a circulaţiei – a precizat Nicuşor Dan./aburtica/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20 septembrie