Agenda Camerei Deputaților

Parlamentul se pregăteşte să majoreze semnificative pedepsele pentru cămătărie, proxenetism, şantaj sau trafic de droguri. Subiectul este pe agenda Camerei Deputaților.

Tot deputații urmează să se pronunțe asupra unui proiect care condiționează finanțarea de la buget a partidelor de promovare a femeilor în politică.

Reporter: Alexandra Cristea – Deputații urmează să se pronunțe asupra proiectului legislativ care condiționează finanțarea partidelor din subvenția de la stat de promovarea cotelor de gen la alegerile locale și parlamentare. Documentul prevede că cel puțin 30% din aleșii formațiunii respective trebuie să fie femei, în caz contrar va fi determinat cuantumul penalităţii.

Tot la Camera Deputaților este aşteptată și dezbaterea unei inițiative privind majorarea pedepselor pentru infracțiunile de camătă, proxenetism, șantaj, exploatarea cerșetoriei sau trafic de droguri. Actul normativ prevede pedepse până la 20 de ani de închisoare pentru cultivarea, transportul, vânzarea și cumpărarea fără drept a drogurilor de mare risc./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 septembrie