România este pe ultimul loc în UE, când vine vorba de interacţiunea online dintre cetăţeni şi autorităţi

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, când vine vorba de interacţiunea online dintre cetăţeni şi autorităţi.

Potrivit datelor adunate de Eurostat, anul trecut, mai puţin de 25% dintre români au accesat internetul la acest capitol, ceea ce înseamnă de trei ori mai puţin decât media Uniunii Europene. Corespondentul RRA Bogdan Isopescu, are detalii:

Reporter: Media Uniunii Europene arată că aproape 70% din populația comunitară a accesat măcar o dată paginile de internet ale autorităților. În România, doar 23% din populația între 16 și 74 de ani a făcut acest lucru în 2023 – cel mai slab scor din Uniune. Bulgaria este aproape de noi, cu 30 de procente, iar cele două state se situează astfel mult sub toată comunitatea Europeană. Al 3-lea stat în clasamentul negativ este Germania, dar are un scor dublu față de noi, în speță 58%. Cel mai bine stau statele nordice.

În Danemarca, aproape toată populația a accesat paginile de internet ale autorităților pentru diverse informații sau servicii, în speță 98%. Urmează Finlanda, Olanda și Suedia, fiecare cu 95%. În general, europenii intră pe aceste pagini de internet pentru informații despre legi, reglementări sau orarul de lucru al autorităților, în speță 42% din accesări. Alte servicii vizează descărcarea și imprimarea diverselor formulare ale autorităților, 40 de procente; sau pentru programarea unor întâlniri și audiențe./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 septembrie