Două mari scheme de sprijin pentru categorii defavorizate au fost anunţate de ministrul Adrian Câciu

Realizator: Mihaela Enache – Două mari scheme de sprijin pentru categorii defavorizate au programate etape de desfășurare în această lună. O nouă tranșă de vouchere pentru alimente, care vor ajunge la aproape 2,5 milioane de persoane și începerea înscrierilor în Programul RepowerEu, prin care se acordă finanțare pentru montarea de unități de producere și de stocare a energiei verzi. Petruța Obrejan are detalii:
Reporter: Este vorba atât despre montarea panourilor fotovoltaice, cât și a unor capacități de stocare până la trei kilowați. Ministrul investițiilor, Adrian Câciu, precizează că sunt avute în vedere în jur de 122.000 de gospodării:
Adrian Câciu: Voucherele de 5.000 euro pentru fiecare componentă, respectiv 10 mii de euro pe gospodărie. Începând cu data de 25 octombrie, acest apel se va deschide în cadrul ministerului pe care îl conduc. Pe 25 octombrie, fiecare companie va veni cu pachetul de clienți la care urmează să instaleze aceste panouri fotovoltaice și capacități de stocare, aceștia făcând parte din această categorie a consumatorului vulnerabil de energie, ca la finalul acestei investiții, acel consumator să nu mai aibă nimic de plătit la factură.
Reporter: Din 15 octombrie se vor încărca și cardurile pentru alimente, a mai anunțat ministrul Adrian Câciu:
Adrian Câciu: E o nouă tranșă de 250 lei pentru pensionari, persoane cu dizabiltăți, persoane care sunt în venitul minim de incluziune și va urma și tranșa din decembrie, 250 lei pentru procurarea de produse alimentare./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 octombrie)