UDMR a depus la BEC listele pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie) – Realizator: Mihaela Enache – UDMR a depus miercuri la BEC listele cu semnăturile de susţinere a candidaţilor la alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, intrat oficial în cursa pentru Cotroceni, a explicat care va fi mesajul său în campania electorală.
Kelemen Hunor: Eu candidez pentru a spune lucrurilor pe lume și pentru a arăta care sunt problemele reale ale României astăzi, și pentru români, și pentru maghiari, și pentru celelalte etnii, nu contează aici etnia, fiindcă problemele sunt valabile pentru fiecare dintre noi. Vreau să arăt de ce sunt oamenii furioși, de ce sunt nemulțumiți de stat, de ce are Iohannis dreptate când vorbește despre statul eșuat și care sunt soluțiile pentru a rezolva această problemă enormă, care înseamnă lipsă de speranță, lipsă de încredere, și, bineînțeles, problemele demografice cu care ne confruntăm.
Realizator: Ceva mai devreme, în cursul zilei, și-a înregistrat candidatura pentru alegerile prezidențiale și Nicolae Ciucă, din partea PNL, iar pentru joi este anunțată depunerea la Biroul Electoral Central a listelor de susținători pentru candidatul independent la președinție Mircea Geoană, ne-a informat redactorul RRA Andrei Șerban./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/asalar