Conferința „Presa și cultura în spațiul european” la final

Cea de-a doua zi a conferinței internaționale „Presa și cultura în spațiul european”, care a reunit peste 50 de participanți din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Israel, a fost consacrată unei vizite de documentare în zona rurală din sudul Republicii Moldova. Jurnaliștii, cercetătorii și profesorii prezenți s-au putut bucura de vizita la Muzeul Culturii și Civilizației și la Parohia Învierea Domnului din Giurgiulești, la Muzeul de Istorie și Etnografie din localitatea Slobozia Mare, ca și de o incursiune la lacul Beleu, ca și la Ecovilage din Văleni.
Cea de-a XVII-a ediție a conferinței internaționale „Presa și cultura în spațiul european”, cu tema „Condiționări politice și economice în media”, s-a desfășurat în perioada 4-5 octombrie la Galați.
Evenimentul a fost organizat de Departamentul de Literatură, Lingvistică și Jurnalism, din cadrul Facultății de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Consiliului Județean Galați și Asociației Române de Istorie a Presei.

Carmen Ionescu – RADOR – 5 octombrie