Precizări ale Universității din București cu privire la o situație semnalată într-una din camerele Căminului C din Complexul „Grozăvești” din București

Universitatea din București (UB) face următoarele precizări cu privire la mesajele publicate de o parte a mass-media din România cu privire la o situație semnalată într-una din camerele Căminului C din Complexul „Grozăvești” din București:

(1) O studentă cazată în Căminul C din Complexul „Grozăvești” din București a semnalat joi, 3 octombrie 2024, administrației căminului că a fost mușcată de insecte. Administratoarea căminului, însoțită de șeful de cămin, student reprezentant care este cazat în aceeași clădire, s-au deplasat în cameră pentru verificări. În urma acestora, nu s-a găsit niciun fel de insecte niciunde în spațiul camerei sau în afara ei. Verificări s-au repetat și sâmbătă, dar și în dimineața zilei de duminică.

(2) Menționăm că mobilierul din întregul cămin (pat, birou, scaune, bibliotecă, dulap, etajeră, corpuri de iluminat) este nou, a fost înlocuit în totalitate în septembrie 2024. De asemenea, anterior înlocuirii, au fost igienizate și zugrăvite toate camerele din această clădire.

(3) Mai precizăm că acțiunile de dezinsecție, în conformitate cu legislația și regulamentele în vigoare, se realizează o dată la 90 de zile. Ultimele două acțiuni de dezinsecție, tocmai pentru pregătirea noului an universitar și venirea studenților/-elor au fost realizate și mai des (la 54 de zile), în datele de 31 iulie 2024 și, respectiv, 23 septembrie 2024. Universitatea din București a semnat un nou contract de dezinsecție începând cu data de 1 octombrie 2024, iar acțiunile următoare vor fi programate până la finalul anului în fiecare lună. Conducerea Direcției Cămine – Cantine și Activități Studențești a UB a luat legătura deja cu firma contractată în vederea programării unei acțiuni de dezinsecție în Căminul C din Complexul „Grozăvești” luni, 7 octombrie 2024.

(4) Conducerea Direcției Cămine – Cantine și Activități Studențești a UB roagă studenții/-tele să respecte cu rigurozitate condițiile de igienă din spațiile individuale și comune ale căminelor, inclusiv prin verificarea prealabilă a obiectelor, produselor și bagajelor pe care le aduc în cămine, și, totodată, să păstreze în bune condiții mobilierul și aparatele electrocasnice puse la dispoziție de Universitatea din București.