A fost semnat acordul pentru colaborarea România-Azerbaidjan în domeniul serviciilor publice și private digitale

Realizator: Gabriela Mitrovici – România va colabora cu Republica Azerbaidjan în domeniul furnizării de servicii publice și private digitale, întrucât această țară deține un nou concept de ghișeu unic, recunoscut la nivel global ca brand inovativ în domeniu. În acest sens, a fost semnat luni un acord între cele două țări, iar secretarul general al guvernului, Mircea Abrudean, a explicat că astfel de investiții trebuie susținute pe parcursul mai multor cicluri electorale.
Mircea Abrudean: Trebuie să investim în abordări inovatoare în prezent, să susținem inovația de-a lungul ciclurilor politice și instituționale și să analizăm viitorul, pentru a ne orienta spre cele mai bune rezultate posibile pentru România, având în vedere și statutul nostru de stat candidat pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, după cum știm, cel mai important obiectiv de politică externă al României, după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană.
Realizator: La rândul său, președintele Agenției Azere de Stat pentru Servicii Publice și Inovații Sociale, Ulvi Mehdiyev, a subliniat că serviciul lor de tip ghișeu unic (ASAN) îmbunătățește administrația publică, prin eradicarea birocrației, aplicarea unei bune guvernanțe și furnizarea de acces egal la servicii sociale. Conceptul a primit inclusiv un premiu din partea Națiunilor Unite pentru utilizarea activă a inovării în serviciile publice – transmite reporterul RRA Andrei Șerban./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie)