Vagoane suplimentare la trenurile de Iași, pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (12 octombrie) – Realizator: Mihaela Enache – Trenurile care circulă spre şi dinspre Iaşi au în componenţă mai multe vagoane în aceste zile, în care este aşteptat vârful fluxului de pelerini ce se deplasează pentru a participa la evenimentele prilejuite de sărbătoarea religioasă de Sfânta Parascheva. Peste 100 de mii de oameni au trecut deja pe la racla cu moaşte scoasă în curtea Catedralei Mitrolopitane din Iaşi. Aseară circa 30 de mii de pelerini au participat la procesiunea religioasă organizată cu prilejul sărbătorii, iar azi rândul celor care vor să ajungă în faţa raclei depăşeşte 5 kilometri. Oamenii parcurg însă cu multă răbdare această distanţă, după cum le-a spus colegilor de la Radio Iaşi una dintre participante.
-: Aşteptarea a fost minunată, mai ales că am făcut o pauză de câţi va ani, nu am mai reuşit să ajung la Sfânta Cuvioasă Parascheva, şi bucuria reîntâlnirii a fost zbor, pur şi simplu, de bucurie.
Realizator: Sfânta Parascheva este sărbătorită – conform calendarului creştin ortodox – pe 14 octombrie./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat