RADOR RADIO ROMÂNIA : Jurnalismul traditional versus noile media, rivalități și controverse

RADOR RADIO ROMÂNIA (13 octombrie) – Studenții Departamentului Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea Oradea s-au întâlnit sâmbătă, 12 octombrie, cu jurnaliști, profesori și cercetători pentru a discuta despre o mare controversă a prezentului : jurnalismul tradițional în confruntare cu noile media. Colocviul „Jurnalismul tradițional și noile media : delimitări, rivalități, controverse” a avut loc în marja celei de-a noua conferințe internationale „Mass-media în post-comunism”, organizată de Universitatea din Oradea, în perioada 11-12 octombrie.
Marian Petcu, Camelia Beciu, Mirela Lazăr și Bogdan Oprea, profesori la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC), Universitatea București, și Carmen Ionescu, manager Agenția de presă Rador Radio România, au dialogat sincer și deschis cu studenții pe teme privind oportunități de carieră, realitățile pieței media naționale și locale românești, ca și provocările inteligenței artificiale. Întâlnirea a fost moderată de organizatorul evenimentului, profesorul Florin Ardelean.
Conferința a fost organizată și găzduită de Universitatea din Oradea și coorganizată de Universitatea din București și Universitatea de Stat din Moldova. (Carmen Ionescu)