Orchestra de Cameră Radio începe noua stagiune cu un concert special

Realizator: Orchestra de Cameră Radio începe astăzi noua stagiune cu un concert special. Este vorba de un eveniment construit în jurul celebrului violonist francez David Grimal. Acesta se va afla în fața publicului în dublă ipostază – de solist și dirijor. Mai mult, acesta a devenit artist de rezidență al ansamblului Radio, devenind astfel primul artist internațional căruia Radio România îi adresează o astfel de propunere de colaborare artistică. David Grimal interpretează pe o vioară Stradivarius din 1710 și a susținut de-a lungul carierei concerte în cele mai importante săli din lume.
David Grimal: Cânt cu Orchestra de Cameră Radio de câțiva ani, în fiecare stagiune, și simt că am devenit prieten apropiat cu membrii ansamblului. Relația mea cu România este extrem de puternică. Prietenia și iubirea profundă pentru muzică mă călăuzesc în această călătorie. Cred că în Orchestra de Cameră Radio sunt muzicieni minunați și există o oportunitate extraordinară de a dezvolta o colaborare frumoasă.
Reporter: Concertul de astăzi are loc la Sala Radio, de la ora 19:00. Vinerea trecută a deschis stagiunea şi Orchestra Naţională Radio, cu un concert condus de unul din dirijorii relevanţi ai timpurilor noastre, Sascha Goetzel. Mâine, deschide stagiunea şi Big Bandul Radio, cu un concert de swing, care o va avea ca invitată specială pe interpreta Alice Francis din Germania./RADOR RADIO ROMÂNIA/avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 16 octombrie)