Calendarul evenimentelor, 19 octombrie – selecțiuni

EVENIMENTE INTERNE

– Ministere

* Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, verifică obiectivul de investiţii rutiere Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lotul 2 (zona tuneluri)

  • conferinţă de presă – ora 10:30; transmisie pe contul de Facebook al MTI

* Târgovişte: Secretarul de stat pentru Relaţii interinstituţionale, Janina Sitaru, participă la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului Naţional ‘Crizantema de Aur’, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

– Electoral, Partide

* Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Mircea Geoană l-a provocat pe Marcel Ciolacu, candidatul PSD, la o dezbatere electorală care ar urma să aibă loc la ora 18:00, la Grand Hotel Bucureşti, cu un moderator neutru

* Bistriţa: Miting de protest organizat de AUR Bistriţa-Năsăud faţă de decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 6 Bistriţa-Năsăud de a respinge listele de candidaţi ale partidului pentru alegerile parlamentare – ora 14:00, în Str. Gării nr. 4

* Videle: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, participă la ceremonia de învestire a primarului oraşului Videle, Cornel Gogan – ora 11:00, la Primăria Videle

– Biserică

* Alba Iulia: Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului, vor fi duse sâmbătă în procesiune de la Catedrala din Timișoara la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, cu ocazia cinstirii Sfinților Mărturisitori Ardeleni. Biserica Ortodoxă îi prăznuiește anual, în data de 21 octombrie, pe Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori Visarion şi Sofronie, pe Sfântul Mucenic Oprea şi pe Sfinţii Preoţi Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel. Programul detaliat al sărbătorii poate fi consultat pe site-ul Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

* Italia: Preasfințitul Părinte Siluan va susține sâmbătă o conferință despre pedagogia suferinței și ajutorarea aproapelui, în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din centrul Italiei. Tema conferinței, intitulată „Suferința. Dacă o am, cum să o trăiesc? Dacă o are cel de lângă mine, cum să-l ajut?”, a fost inspirată din tematica Anului omagial 2024 în Patriarhia Română dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor. Manifestarea va avea loc la Oratoriul Parohiei Santa Rita da Cascia, situat pe strada Via dei Lecci, nr. 95. Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din centrul Italiei de sâmbătă este organizată de Departamentul pentru tineret al Episcopiei Italiei și este găzduită de Parohia „Sfântul Proroc Isaia” din Viareggio.

– Social

* Primăria Sectorului 3 finanţează din fonduri nerambursabile de la bugetul local proiectul ‘Taţi care iubesc’, dezvoltat de Asociaţia Părinţilor Isteţi. În cadrul proiectului, sâmbătă, 19 octombrie, va avea loc între orele 9:00-14:00, la Sala Gloria, conferinţa gratuită ‘Taţi care iubesc’. Pe scena ‘Taţi care iubesc’ vor lua cuvântul nume cunoscute din psihologie, antreprenoriat şi media, pentru a împărtăşi din provocările lor de taţi, dar şi din soluţiile experimentate cu succes. Conferinţa este moderată de Constantin-Felix Tătaru, alături de Marius Constantinescu, realizator Itsy Bitsy. Acestora li se vor alătura invitaţi precum psihoterapeutul Ion Bucur, Bogdan Ion – doctor în psihologie, cunoscutul sportiv Narcis Răducan, antreprenorul de fapte bune Robert Diaconeasa (DaddyCool), dr. drd. psih. Costin Dămăşaru – fondator şi director general Veruvis, Tiberiu Dăneţiu, antreprenorul Cristian China-Birta, psihoterapeutul Matei Stănculescu şi alţi bărbaţi inspiraţionali.