Polițiștii au confiscat, de la începutul anului, aproape 900 de metri cubi de material lemnos în județul Vâlcea

Realizator: Laurențiu Văduva – Polițiștii, ajutați de reprezentanții Gărzii Forestiere, au confiscat, de la începutul anului, aproape 900 de metri cubi de material lemnos în județul Vâlcea. Au dat și amenzi de aproximativ 300.000 de lei pentru tăieri ilegale de copaci, iar cele mai multe infracțiuni de acest fel au avut loc în nordul județului, după cum transmite corespondenta RRA Ana-Maria Cîrstea.

Reporter: Controalele efectuate în fondurile forestiere ale județului Vâlcea, în vegetație, în afara fondului forestier, în depozite, dar și în trafic, i-au prins pe picior greșit pe mulți din cei care se ocupă cu material lemnos. Cele mai multe nereguli se întâlnesc în zona de nord a județului, explică Bogdan Nițu, din partea IPJ Vâlcea.

Bogdan Nițu: Au fost înregistrate, în această perioadă, 198 de dosare penale. Au fost aplicate 236 de contravenții, valoarea amenzilor fiind de 279.000 de lei. Ca măsură complementară în activitățile noastre, a fost dispusă confiscarea a 876 de metri cubi material lemnis, cu o valoare de 723.000 de lei: confiscare fizică a materialului lemnos – 148 de metri cubi; confiscare valorică – 728 de metri cubi.

Reporter: Toate controalele au fost realizate de către polițiștii vâlceni, alături de reprezentanți ai Direcției Silvice, ai Gărzii Forestiere, precum și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.//geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 octombrie