Asociaţia Energia Inteligentă lansează cea de-a doua ediţie a proiectului „Case cu Căldură”

Asociaţia Energia Inteligentă lansează astăzi cea de-a doua ediţie a proiectului „Case cu Căldură”, care îşi propune să vină în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin distribuirea de lemne de foc necesare încălzirii locuinţelor pe timp de iarnă. Prima casă beneficiară a acestui program este situată în Sectorul 3 al capitalei.

„Acţiunea noastră va dezvălui o altă faţă a Bucureştiului” – spun organizatorii -, „un oraş al contrastelor, în care avem vile şi case de lux, dar unde există şi case care se încălzesc cu lemne de foc, locuite de oameni care trăiesc la limita sărăciei”. Va fi lansat, cu această ocazie, Registrul Caselor fără Căldură, realizat în parteneriat cu Crucea Roşie Română – explică vicepreşedinta Asociaţiei Energia Inteligentă, Monica David.

Monica David: Este o situație a gospodăriilor care se încălzesc cu sobe pe lemne și care sunt locuite de aceste familii vulnerabile, bătrâni, oameni cu handicap, cazuri speciale. Practic este o situație împărțită pe județe, știm exact pe fiecare județ unde sunt aceste vulnerabilități, ca pe viitor să se poată interveni, adică să existe deja o situație și să știm exact unde ar fi nevoie de noi și unde s-ar putea interveni.

Realizator: „Situaţia stocurilor pentru iarnă, preţul lemnelor şi al gazelor” – este astăzi tema dezbaterii de prânz la RRA, după Radiojurnalul de la ora 13:00./RADOR RADIO ROMÂNIA//schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 octombrie