Actrița belgiană a descoperit că suferă de cancer la sân datorită câinelui ei: „Uneori trebuie să-ți urmezi instinctul”

Actrița belgiană Barbara Sarafian – cunoscută mai ales în nordul țării, dar care a jucat un rol în filmul „Rundskop” cu Matthias Schoenaerts sau mai recent în seria din 1985 coprodusă de VRT și RTBF – a anunțat în ziarul „Nieuwsblad” că a fost diagnosticată cu cancer la sân în iunie.
Din fericire, boala a fost depistată într-un stadiu incipient, iar actrița în vârstă de 56 de ani se află în prezent în tratament în vederea unei recuperări complete. Dar faptul că acest lucru a fost posibil se datorează în mare măsură datorită câinelui său. „Labradorul meu maro Mike este un animal foarte inteligent” a povestit ea pentru „Nieuwsblad”. „Dar se purta ciudat de câteva săptămâni. Stătea întins toată ziua cu labele încrucișate şi mă privea de pe fotoliu său. Chiar şi când i-am trecut un cârnat pe la nas sau l-am întrebat dacă vrea să iasă la plimbare, nu s-a mișcat”. Îngrijorată de comportamentul câinelui ei, actrița din Gent a decis să se informeze de pe internet: „Am văzut un videoclip care spunea: ‘dacă câinele tău face asta, s-ar putea să ai cancer’. Și, uneori, trebuie să-ți urmezi intuiția, așa că am făcut o programare la medicul meu. Câinii au un simț al tactil diferit și un simț al mirosului mai dezvoltat”.
În timpul întâlnirii cu medicul a fost descoperit carcinomul, o formă timpurie de cancer de sân. Tumora era malignă, dar a fost tratată la timp. Barbara Sarafian se va putea vindeca. „Așa că nu m-am concentrat pe boală, ci mai degrabă pe faptul că a fost descoperită foarte devreme. M-am uitat doar la câinele meu și i-am spus: ‘Mulțumesc, mulțumesc’ „. (www.lalibre.be – 23 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (24 octombrie)