Paul Di”Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden, a murit la vârsta de 66 de ani

Solistul trupei de heavy metal Iron Maiden, Paul Di’Anno, a murit luni, la domiciliul său din Salisbury, Regatul Unit, la vârsta de 66 de ani. Informația a fost raportată de Conquest Music, casa de producție a grupului britanic.
Paul Di’Anno, născut în estul Londrei în 1958, a cântat cu Iron Maiden între 1978 și 1981. A fost prezent pe primul album al trupei de heavy metal „Iron Maiden”, precum și pe următorul lor album „Killers”, în special cântând „Running Free”, „Sanctuary” și „Remember Tomorrow”. A fost nevoit să părăsească grupul în anii ’80 din cauza problemelor cu drogurile în special. Bruce Dickinson, membru al trupei Iron Maiden și astăzi, i-a luat locul de atunci ca solist al trupei.
Paul Di’Anno și-a continuat cariera solo, precum și alături de grupurile Battlezone și Killers. El suferea de câțiva ani de probleme grave de sănătate, care l-au obligat să cânte în scaun cu rotile. Cu toate acestea, şi-a continuat concertele până în 2023.
Membrii grupului Iron Maiden și-au mărturisit luni emoția la aflarea vetii despre moartea primului lor solist vocal. „Este atât de trist că a plecat, luasem legătura cu el recent, ne trimiteam mesaje unul altuia despre West Ham și suișurile și coborâșurile lui”, a explicat bateristul Steve Harris pe Instagram.
„Suntem teribil de întristați să aflăm despre trecerea în neființă a lui Paul Di’Anno. Contribuția lui Paul la Iron Maiden a fost imensă și ne-a ajutat să ne îndreptăm pe drumul pe care îl urmăm ca trupă de aproape 50 de ani”, a declarat grupul într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare. (www.lalibre.be – 22 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (24 octombrie)