Joost Klein, candidatul Olandei la Eurovision, renunță la participarea sa în 2025

Cea de-a 69-a ediție a Eurovision va avea loc în luna mai 2025. Țările încep selecțiile pentru a-și găsi reprezentantul pentru competiția care va avea loc la Basel, Elveția.
Cât despre Olanda, cântărețul Joost Klein, care a fost descalificat chiar înainte de apariția sa în finala din 2024, a decis să nu mai candideze. Cântărețul a fost acuzat că a făcut o „mișcare amenințătoare” față de o cameramană în culise. Joost Klein a respins mereu acuzaţia. El și-a anunțat decizia pe Instagram: „Cu echipa mea, pregătisem totul, dar nu simt asta. Sunt foarte recunoscător pentru toată dragostea pe care am primit-o din toată lumea, deși sunt încă afectat de cele întâmplate. Trebuie să-mi acord mai mult timp ca să fiu mai bine”.
El a mai spus: „A fost visul meu să ajung la Eurovision și am făcut-o. Luni de zile, am simțit că trebuie să particip din nou la competiție pentru a termina ceea ce am început. Dar în realitate deja am făcut ceva bun: (piesa) ‘Europapa’ a unit oamenii. (…) Sunt recunoscător”. (www.lesoir.be – 24 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (25 octombrie)