Reuniunea Asociației Municipiilor din România

Descentralizarea administrațiilor locale, combaterea poluării și folosirea energiei verzi au fost teme abordate de primarii marilor orașe la reuniunea Asociației Municipiilor din România. Participanții la discuție au evidențiat nevoia unei reforme administrative reale și promovarea proiectelor inovatoare.

Reporter: Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și președintele Asociației Municipiilor din România, a subliniat necesitatea urgentă de a trece la o administrație europeană bazată pe descentralizare și autonomie locală.

Emil Boc: Eu am discutat aspecte care țin de ce s-a întâmplat bine în trecut, dar și despre viitor, cu privire la provocările pe care administrația publică locală din România le are, de la nevoia trecerii urgente de la moștenirea administrativă comunistă centralizată la modelul european de administrație bazat pe descentralizare, subsidiaritate și autonomie locală și la problemele mari legate de provocările care țin de tranziția verde digitală, la problemele legate de resursele financiare care să fie alocate marilor proiecte de dezvoltare a României, de nevoia de a da românilor cât mai multe motive să rămână acasă.

Reporter: La evenimentul organizat în București au participat primarii marilor orașe, dar și oficial guvernamentali care sprijină transformarea municipiilor în orașe moderne și prietenoase cu mediul înconjurător./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 28 octombrie