Ungaria este o insulă conservatoare în „oceanul liberal” european (Viktor Orbán)

Spre deosebire de multe alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Ungaria nu a permis persoanelor aparținând culturilor străine să intre pe teritoriul său, promovează o politică favorabilă familiei și este o insulă conservatoare în „oceanul liberal” european, a declarat premierul Viktor Orbán, într-un interviu acordat joi pentru ServusTV din Austria.
Premierul a vorbit, printre altele, despre faptul că astăzi se nasc mai mulți copii în sudul Mării Mediterane decât în ​​partea de nord, iar Germania sau Austria, de exemplu, nu se apără împotriva acestui fenomen, ci consideră că soluția la aceste probleme demografice este politica de imigrare, în timp ce Ungaria acordă prioritate sprijinului pentru familii.
Viktor Orbán a afirmat că rezultatul a aproximativ 30-40 de ani este acel fenomen că mor mai mulți oameni decât se nasc, populația scade, iar cei care trăiesc vor îmbătrâni.
Potrivit premierului, doar „a da bani” nu va duce la mai mulți copii, ci trebuie construită o cultură favorabilă familiei, deoarece „cu cât respectăm mai mult viața, cu atât vom avea mai mulți copii”. Ceea ce presupune, pe de o parte, o politică economică predictibilă, perseverență și o schimbare a modului de gândire, iar pe de altă parte, este nevoie de cel puțin 10-20 de ani pentru a ajunge la acest rezultat, a subliniat Viktor Orbán.
Potrivit premierului, economia europeană „suferă de pneumonie”, există probleme serioase.
Viktor Orbán a amintit că șeful statului francez a spus recent că dacă nu depunem eforturi pentru o schimbare, UE se va „stinge” în 2-3 ani pentru că își va pierde piețele, iar potrivit lui Mario Draghi, economia europeană va fi ruinată.
Semnele acestui pericol și deteriorare sunt clar vizibile, de exemplu, în economia austriacă sau germană și în multe locuri – a spus Viktor Orbán, care a adăugat: Economia europeană trebuie să fie din nou competitivă. Centrul acestei probleme este prețul energiei, deoarece politica de la Bruxelles a dus la situaţia în care astăzi companiile europene sunt obligate să plătească de două ori, de trei ori prețul energiei electrice și de trei sau de patru ori prețul gazelor naturale ca firmele americane, iar astfel nu se poate concura, acest lucru nu poate fi compensat cu nimic, aşadar Europa are nevoie de o nouă politică energetică, în caz contrar companiile vor fi distruse, a subliniat premierul ungar.
Referitor la migrație, premierul a amintit că există două tipuri de țări europene: care le-au permis celor aparținând unor culturi străine – predominant islam – și care nu, iar Ungaria aparține acestuia din urmă.
Viktor Orbán a subliniat că numărul relativ mic de membri ai comunității care trăiesc în Ungaria și aparținând acestei culturi nu trăiesc separat de cetăţenii ungari, ci locuiesc împreună cu ei, Ungaria le eliberează permise de muncă doar atât cât este nevoie de forță de muncă la vremea respectivă, iar cei care lucrează aici trebuie să părăsească Ungaria când le expiră permisul de muncă.
Noi, ungurii, credem că situația nu se va îmbunătăți nicăieri cu migrația ilegală, ci se va înrăutăți, a subliniat Viktor Orbán, care a evidențiat nivelul ridicat de criminalitate, antisemitism și numărul mare de acte homofobe care vin odată cu aceasta.
„Nimeni în Ungaria nu vrea să vină migranți ilegali, noi urmăm o altă cale, suntem o insulă conservatoare în acest ocean european liberal”, a precizat oficialul ungar.
Viktor Orbán consideră important ca din ce în ce mai multe țări din UE să aibă premieri dintre patrioți și este încrezător că noul premierul al Austriei va fi desemnat în curând din rândurile Partidului Libertății, dar vede șanse mari ca şi Cehia să aibă un premier patriot, iar în Franţa, guvernul să fie format de partidul lui Marine Le Pen.
Potrivit premierului, ar avea un efect bun și asupra politicii de la Bruxelles dacă cel puţin 4-5 țări UE ar avea premieri patrioţi.
„Am încredere că această nouă majoritate anti-migraţie, care este de partea oamenilor, favorabilă familiei, pro-pace, care reprezintă interesele cetăţenilor europeni, acest nou centru va apărea în curând puternic şi în numărul de premieri”, a spus Viktor Orbán.
Criticând politica UE, premierul ungar a subliniat că conducerea de la Bruxelles a construit o cultură, un mod de gândire hegemonic, şi anume că dacă cineva nu este liberal nu poate fi democrat. Viktor Orbán a spus că aceasta a fost construită cu ajutorul lui George Soros, care a injectat bani în această politică.
„Desigur, şi liberalii europeni au un loc sub soare și i-a încurajat să își expună argumentele pentru ca oamenii să decidă ulterior”, a spus Orbán.
Referitor la războiul din Ucraina, a afirmat că nu este pro-rus, ci pro-pace, dar, în același timp, a considerat important să sublinieze că acesta este un „război fratern cu care nu avem nimic de a face”. Astăzi există un risc mare de extindere a războiului, ceea ce ar duce la un război mondial, astfel că premierul a pledat din nou pentru o încetare a focului cât mai curând posibil și începerea negocierilor de pace. În acest sens, a subliniat importanța alegerilor prezidențiale americane de săptămâna viitoare, marţi. După cum a spus Viktor Orbán, „știm că Donald Trump nu a început un război nicăieri în calitate de președinte și oriunde a fost un război, l-a încheiat cât mai repede posibil”. Dacă există o persoană în lume care poate reuși să obțină o încetare a focului, aceasta este Donald Trump, a conchis Viktor Orbán, care este de acord cu Donald Trump şi în problema stopării migrației ilegale./rganciu/denisse

(MTI – 1 noiembrie)