Potrivit nutriţioniştilor, brânza în combinaţie cu alte produse poate fi nocivă pentru organism. Printre aceste produse nerecomandate în combinaţie cu brânza se numără cârnaţii, alcoolul, dulciurile şi citricele. Atât brânza, cât şi cârnaţii sunt alimente bogate în grăsimi, iar combinaţia dăunează pancreasului şi contribuie la dezvoltarea aterosclerozei. În al doilea rând, trebuie evitată combinaţia de brânză şi alcool, deoarece sunt posibile probleme digestive. Din acelaşi motiv, nu se recomandă consumul de brânză cu dulciuri. Nici combinaţia de brânza cu citrice nu este o alegere inspirată, pentru că acidul pe care îl conţin aceste fructe poate face ca brânza să se înmoaie. Brânza conţine cel mai important element mineral – calciul, de care avem nevoie pentru sănătatea sistemului osos, a pielii, părului, unghiilor şi altor organe. Pe lângă calciu, brânza este bogată şi în minerale precum fosfor, zinc, seleniu, potasiu şi sodiu. Fosforul ajută la o mai bună absorbţie a calciului, contribuind suplimentar la întărirea sistemului dentar şi osos. Brânza este, de asemenea, o sursă de vitamine necesare pentru un metabolism adecvat şi o sănătate bună. Printre vitaminele pe care le conţine brânza se numără – A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, PP, K. Produsul conţine lactobacili utili, iar acesta este cel mai important factor pentru imunitate şi digestie./ddaniela

(www.focus-news.net – 6 noiembrie)