Controale ale DSVSA Giurgiu la producătorii și comercianții de carne de porc

La nivel național, inspectorii sanitari veterinari derulează în această perioadă verificările specifice din preajma sărbătorilor de iarnă. Şi autoritățile din Giurgiu pun în aplicare programul stabilit. Relatează corespondenta RRA, Marcela Petcu.
Reporter: Marcela Petcu – Reprezentanții DSVSA Giurgiu au intensificat acțiunile de control la producătorii și comercianții de carne de porc din județ. O mare atenție va fi acordată transportatorilor de porc și carne de porc.
Andrei Darie, director DSVSA Giurgiu: Persoanele care transportă animale fără documente și fără a fi conform cu legislaţia sanitar-veterinară în vigoare vor fi sancționate.
Reporter: Ce documente trebuie să aibă asupra lor?
Andrei Darie: Documentul de mișcare al acestuia, emis de medicul veterinar din localitatea de unde pleacă animalul, mașinia trebuie să fie înregistrată sanitar-veterinar, un act de dezinfecție al autovehiculului.
Reporter: În același timp, inspectorii sanitari veterinari recomandă testarea cărnii de porc în laboratoarele DSVSA Giurgiu pentru a preveni eventualele îmbolnăviri de trichineloză./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse