Realizator: Laurențiu Văduva – Cererea pentru carne de porc crește în această perioadă, iar producătorii români spun că nu reușesc să acopere nevoile din piață. Diferența este asigurată de importuri și de animalele crescute în gospodăriile populației. Președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc, Ioan Ladoși, a explicat la Radio România Târgu Mureș care sunt prețurile de achiziție.
Ioan Ladoși: În județul Cluj, prețul se învârte între 16 și 18 lei pe kilogram în viu. Fermierii cu ferme comerciale autorizate sanitar-veterinar și controlate, prețul, în viu, pe kilogram, este undeva la 8 lei.
Realizator: Pentru a evita îmbolnăvirile, autoritățile sanitar-veterinare sfătuiesc populația să cumpere carne și produse din carne pentru masa de sărbători numai din locuri autorizate.
Lucian Goga, directorul adjunct al DSVSA Mureș: Să nu caute oportunități, chilipiruri, să nu cumpere din portbagajul mașinii sau de la colțul străzii, pentru că riscă să-și pună în pericol sănătatea lor și a familiilor lor. Dacă sacrifică porcul în gospodăria proprie doar pentru consum familial, carnea este interzisă să fie comercializată. Să facă examen trichineloscopic la orice cabinet de liberă practică./geftene/csimion
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 decembrie