Chiar dacă nu arată spectaculos, această invenţie de primăvară are un gust inedit! Am combinat următoarele ingrediente:
2 dovlecei medii
3 morcovi
50 grame migdale
100 grame parmezan
75 ml sos de soia
sare, busuioc, iehibahar
ulei de măsline
Dovleceii se taie rondele subţiri (fără a-i curăţa de coajă) şi se lasă la scurs într-o sită, cu puţină sare, pentru a mai lăsa din apă. Morcovii se dau pe răzătoare, iar migdalele se macină în râşniță – sau, dacă avem un robot de bucătărie deştept, putem cupla râşnița cu dispozitivul de feliat, ca să măcinăm migdalele/rade morcovii simultan.
Se călesc dovleceii şi morcovul ras în ulei de măsline, când s-au călit suficient se adaugă sarea, piperul şi ienibaharul (care va da un gust special mâncării), sosul de soia şi migdalele. După ce stingem focul, adăugăm şi parmezanul ras. Interesant!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu