24 de unităţi de învăţământ din cele 421 existente în Bucureşti nu sunt autorizate în momentul de faţă, unele dintre ele din cauza proiectelor foarte vechi după care au fost construite, anunţă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al capitalei, Marian Banu. Din punct de vedere al reabilitării clădirilor în care învaţă copiii, situaţia este mult mai bună decât anul trecut, a declarat reprezentantul instituţiei pentru RRA. Circa 100 din clădiri au fost reparate şi dotate cu mobilier şi aparatură.
Marian Banu: „Toate aceste unităţi de învăţământ au fost expertizate antiseismic, au fost refăcute total, toate datele legate şi toate aspectele legate de instalaţii, de infrastructură etc. Mai avem o singură problemă la grădiniţa 239, dar va fi rezolvată, sperăm, până la începutul anului şcolar. O problemă este referitoare la situaţia existentă a autorizaţiilor de securitate la incendiu. La nivelul capitalei sunt 919 clădiri care sunt destinate activităţii educaţionale din învăţământul preuniversitar. Avem în momentul de faţă 544 care nu au autorizaţia de securitate. Lucrurile sunt puţin mai complicate, dar pot fi rezolvate, aş putea spune, în timp foarte bine.
Realizator: În anul şcolar care va începe săptămâna viitoare o mare problemă a unităţilor de învăţământ bucureştene este lipsa personalului medical din cabinetele şcolare, existând însă promisiunea primăriei că va acorda sprijin în cel mai scurt timp pentru rezolvarea situaţiei, i-a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar bucureştean reporterului nostru Felicia Mocanu”.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 septembrie)