Experţi în radio şi televiziune din întreaga lume au vorbit astăzi, la Sinaia, despre modul în care radiodifuzorii de pe toate continentele se raportează la transformările din industria media. Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia Pacific organizează reuniunea Media 2020, cu tema: „Cum poate ajuta cooperarea dintre Europa şi Asia în faţa noilor provocări în domeniul media”.
Reporter: Angela Matei – Esenţial pentru o instituţie media este ca publicul să o considere o sursă de încredere – a subliniat editorul de politici editoriale al BBC, David Jordan, care a menţionat că într-o industrie care evoluează rapid şi este uneori părtinitoare, păstrarea valorilor şi a standardelor reprezintă o provocare.
David Jordan: Obţinerea preciziei şi imparţialităţii este foarte dificilă şi nu o facem mereu perfect. Nu reuşim întotdeauna. Dar să ţintim şi să aspirăm ca publicul nostru să aibă încredere în noi este absolut esenţial pentru reputaţia BBC.
Reporter: S-a discutat şi despre atenţia sporită pe care tinerii o acordă reţelelor sociale, participanţii încercând să identifice soluţii pentru atragerea generaţiei internetului către furnizorii tradiţionali de informaţii. Livrarea unei oferte în moduri pe care tinerii să le găsească utile şi accesibile, dar şi o mai bună interacţiune cu audienţa s-au aflat printre propunerile specialiştilor media. Pe fondul acestei explozii de tehnologii, radioul rămâne însă extrem de important în peisajul media, spune Olya Booyar, director în cadrul Ununii Audiovizualului Asia-Pacific.
Olya Booyar: Oamenii prevăd moartea radioului de generaţii întregi, însă radioul nu este deloc mort, el este activ, doar că funcţionează pe diferite platforme. În regiunea Asia-Pacific, în toate cele 69 de ţări, radioul este în continuare extrem de important şi este extrem de viu şi chiar atrage noi ascultători./csimion/dsirbu
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 septembrie)