Un aperitiv simplu și buuun care nu da multă bătaie de cap, dar are un gust deosebit.
Patru pere tăiate în jumătate – deci ne ies opt bucăți
100 grame brânză gorgonzola (sau orice altă brânză cu mucegai)
2 linguri de nuci tocate cu cuțitul sau rupte în bucăți nu foarte mici
2-3 linguri de miere lichidă
Perele se taie în două pe lung, se scobește miezul și se toarnă puțină miere în scobitură. Se dau la cuptor până se înmoaie suficient ca să le putem mânca cu lingurița. Aici depinde de soiul de pere și de consistența care ne place mai mult.
Se lasă puțin perele la răcit și se așează deasupra (în fiecare scobitură, care va fi plină cu miere lichidă amestecată cu zeamă de pere) câteva bucățele de gorgonzola și nucile tocate. Se mai toarnă puțină miere peste.
Se servesc ori calde, ori lăsate peste noapte la frigider.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR