Un peşte este vedeta de data aceasta şi anume, crapul. Nu prea sunt multe de povestit, dacă trecem peste partea cu curăţatul de solzi, care este cam stresantă. Folosim aşa:
Un crap!!! Plus roşii, ardei iuţi, vin roşu, sare, piper şi ulei de masline. Cantităţile? În funcţie de cât de mare este peştişorul.
Crapul curăţat şi spălat bine se sărează, se condimentează cu piper şi usturoi şi se pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei.
Deasupra se pun felii de roşii şi ardei iuţi. Ardeii sunt tăiaţi pe lung şi se scot seminţele.
Peştele stă în cuptor un timp suficient – depinde de mărimea lui – pentru a se pătrunde bine. Cu cel puţin 10-15 minute înainte de a fi gata se adaugă vin, de preferinţă roşu, în sosul care s-a format în tavă. Pe timpul coacerii, se stropeşte din când în când crapul cu sosul din tavă.
Poftă bună!
Daniela Sîrbu