Nu am crezut că o să iasă ceva de capul acestei invenții, dar spre mirarea tuturor, a ieșit un desert neașteptat de bun! Și foarte ușor de preparat. Nu necesită coacere.
Stratul 1:
750 grame piureu de castane (două borcane din supermarket)
100 grame biscuiți măcinați la robot
100 grame merișoare uscate
Se amestecă ingredientele și se așează pe fundul unui vas de sticlă
500 grame cremă mascarpone
3 linguri cu vârf de zahăr pudră
200 grame ciocolată albă
1 praf de sare
Crema mascarpone și zahărul pudră se bat bine cu mixerul. Ciocolata se topește la bain marie și se adaugă în amestec. La final se adaugă un praf de sare, pentru un gust mai savuros.
Stratul 2 se așează peste stratul 1 J
Se dă totul la frigider pentru câteva ore
Înainte de servire se ornează cu căpșuni multe, multe (sau cu cireșe, sau cu vișine, etc)
Poftă bună!
Daniela Sîrbu, RADOR