Bucureştiul este primul oraş din lume unde a fost înfiinţat serviciul de livrare a maşinilor electrice închiriate la locul solicitat de clienţi. Aceasta a fost unul dintre argumentele prezentate astăzi la o dezbatere de profil de reprezentanţii companiilor din domeniul mobilităţii alternative.
Aceştia solicită primăriilor să se implice în realizarea infrastructurii de care au nevoie în oraşe. Proprietarii trotinetelor, bicicletelor şi maşinilor eletrice de închiriat, invocă faptul că serviciile oferite de ei reduc traficul şi poluarea urbană. Grigore Danciu este unul dintre reprezentanţii acestor companii, cu o declaraţie la o dezbatere organizată de „Ziarul Financiar”.
Grigore Danciu: Foarte multe flote de car sharing aveau o utilizare destul de mică, poate undeva spre o oră, poate două pe zi, pe mașină. Ce ne-am întrebat noi este oare nu putem să lansăm un serviciu de car sharing în București şi în loc se aducem o sută de mașini care să fie folosite oră pe zi, nu putem să aducem zece mașini care să fie folosite zece ore pe zi, ca să avem și un număr cât mai mic de locuri de parcare. Cei din primărie se mișcă mult mai încet decât am avea nu e nevoie, deci probabil orice discuții ar fi mai degrabă pe termen lung, decât, să zic, pentru anul următor.
Realizator: Aceiaşi reprezentanţi ai companiilor de mobilitate alternativă au dezvăluit că în prezent există o tendinţă tot mai mare de închiriere a maşinilor electrice pentru deplasări între oraşe. În consecinţă, în opinia lor, autorităţile ar trebui să crească numărul de staţii de încărcare şi pe autostrăzi sau drumuri naţionale, ne-a transmis reporterul RRA, Bogdan Isopescu./ovidiu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iulie