Afară e urât și plouă, avem nevoie de vitamine, nu am mai văzut soarele de ceva vreme, măcar mâncarea din farfurie să ne mai înveselească! Cum ar fi combinația de vinete, telemea, lămâie și verdeață…:-)
– Două vinete medii
– 200 grame brânză telemea (sau Feta)
– O legătură de pătrunjel
– O lămâie (coaja rasă și câțiva stropi de zeamă)
– 150 grame de iaurt
– Ulei de măsline, sare, piper, oregano
Vinetele se taie cubulețe, se presară cu sare și se lasă la scurs cel puțin jumătate de oră. Se taie telemeaua cubulețe și se toacă pătrunjelul. Se rade lămâia de coajă și se stoarce de zeamă.
Cubulețele de vinete se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptorul bine încins, la foc mic.
Când s-au copt vinetele, se scot din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se amestecă într-un vas cu pătrățelele de telemea, pătrunjelul, coaja de lămâie și câțiva stropi de zeamă de lămâie (după gust), sarea, piperul, oregano și iaurtul. Asta e tot!
Poftă bună!
Daniela Sîrbu