Oamenii de știință din Statele Unite au descoperit că activitatea fizică la persoanele de vârstă mijlocie le oferă o sănătate a creierului mai bună la bătrânețe, relatează ediția electronică a publicației „Medical Express”.
Rezultatele studiului, realizat în rândul a 1.604 de voluntari, au fost publicate în revista „Neurology”, publicație a Academiei Americane de Neurologie, realatează agenția bulgară BTA.
Participanții au spus cât timp s-au antrenat la începutul studiului și apoi din nou după 25 de ani.În cazul voluntarilor, într-o etapă mai târzie a vieții acestora, au fost făcute studii privind semnele de deteriorare a sănătății creierului, cum ar fi leziuni cerebrovasculare și contracție a creierului. Astfel, oamenii de știință au ajuns la concluzia că mai mult de 150 de minute de activitate fizică pe săptămână la vârsta mijlocie asigură o sănătate a creierului mai bună la bătrânețe. „Acest studiu demonstrează că exercițiul fizic este o modalitate importantă de a avea grijă de sănătatea creierului nostru”, a declarat dr. Sarah Imarisio, om de știință la organizația de caritate britanică Alzheimer Research./pmirela/ddaniela
www.24chasa.bg – 11 ianuarie