Autoritățile locale de la periferia marilor orașe, inclusiv Capitala, susțin că rata de incidență a infectărilor este calculată în mod greșit, fără a se ține cont de numărul real de persoane care trăiesc în localitățile respective.
Edilii sunt nemulțumiți că orașele sau comunele pe care le reprezintă sunt plasate în carantină, fiind impuse măsuri stricte care afectează populația, dar și pe agenții economici, obligați de multe ori să își întrerupă activitatea. Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, a precizat că a trimis o notă către Direcția de Sănătate Publică, în care solicită ca autoritățile centrale să ia măsurile pentru stoparea pandemiei, ținând cont de populația care trăiește în aceste localități din împrejurimile Capitalei.
Petre Iacob: Să ne calculeze la câţi suntem, câţi locuim efectiv în Popești-Leordeni. Avem 26.700 de gospodării, avem 10.200 de firme, nu mai spun că astea tranzitează în Popești-Leordeni, dar, din păcate, nu s-a ţinut cont. Iar un lucru anormal, are buletin de București, își declară carantina la Popești și se ia la cei 42.000 de locuitori. Dacă s-ar calcula rata de incidență, noi am fi undeva la 2,5 – 3, maximum.
Realizator: Reporterul RRA, Atena Teognoste, amintește că în județul Ilfov, 27 de orașe și comune sunt în carantină. Măsura a fost extinsă din două în două săptămâni, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Printre localitățile plasate în carantină se află Bragadiru, Otopeni, Popești-Leordeni, Pantelimon, Voluntari, Chitila și Măgurele. /geftene/cpodea
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie