Autorităţile dau asigurări că în România vaccinul anti-COVID este și va rămâne gratuit

Realizator: Autorităţile dau asigurări că în România vaccinul anti-COVID este și va rămâne gratuit. Premierul Florin Cîțu a declarat că nu există nicio intenție a guvernului de a schimba acest lucru. El i-a răspuns astfel liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căruia în viitor vaccinarea anti-COVID pentru persoanele care nu sunt considerate vulnerabile ar putea fi făcută contra cost ca în cazul gripei.
Florin Cîţu: În România vaccinul este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție la acest moment în Guvernul României de a schimba lucrurile, din contra deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, a continua campania de vaccinare și anul viitor, pentru că nu știm exact cum va evolua pandemia și rămâne gratuit în această perioadă.
Realizator: Premierul a avut o videoconferință cu prefecții la care au participat coordonatorul campaniei de vaccinare și ministrul de interne. Şeful executivului a declarat că autoritățile trebuie să își schimbă strategia pentru a aduce vaccinul și în mediul rural, acolo unde campania merge mai lent. Peste 57.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore./rpatulea/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)