Zelenski susţine că Ucraina demonstrează zilnic că este pregătită să fie în NATO mai mult decât majoritatea țărilor UE

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina demonstrează în fiecare zi că este gata să fie parte a Alianței Nord-Atlantice mai mult decât majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, deoarece luptă de şapte ani.

„Dovedim în fiecare zi că suntem gata să fim în Alianță mai mult decât majoritatea țărilor UE. Din păcate, suntem în război de șapte ani, dar sprijinul pentru aderarea la NATO a crescut în rândul ucrainenilor. Fiindcă pentru oameni aceasta înseamnă siguranță, protecție pentru copiii lor” – a subliniat Zelenski, într-un interviu pentru AFP, Reuters şi Associated Press.

În opinia liderului ucrainean, în ultimul an, poziția partenerilor occidentali în ceea ce priveşte sprijinirea Ucrainei a devenit mai puternică, dar liderii statelor occidentale continuă să fie ghidați de propriile interese interne. Totuși, a remarcat Zelenski, țările occidentale trebuie să-și dea seama că războiul de la granițele ucrainene și din teritoriile Ucrainei ocupate temporar este și un război în Europa, în care oamenii mor „pentru toate principiile pe care liderii NATO și UE le predică și le apără”.

Prin urmare, a mai adăugat liderul ucrainean, partenerii occidentali trebuie să înțeleagă că sprijinul pentru Ucraina nu este o binecuvântare doar pentru poporul ucrainean, ci și o binecuvântare şi securitate pentru propriile ţări./sdan/sdm2

www.pravda.com.ua – 15 iunie