Controale în trafic

Realizator: Poliția Rutieră continuă controalele în trafic. Pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale sunt echipaje suplimentare cu radare, iar în orașe se verifică transporturile de mărfuri și persoane, dar și starea tehnică a mașinilor. Unul dintre filtre a fost la prima oră pe şoseaua Colentina, la ieșirea din București spre Urziceni. Reporterul RRA Alexandru Lancuzov are detalii.
Reporter: Poliția Rutieră și inspectorii de la Registrul Auto Român au constatat numeroase probleme tehnice la microbuze și autovehicule de transport marfă, dar și autoturisme modificate fără a avea autorizațiile necesare. Defecţiunile la sistemele de frânare și direcție, uzura peste limita anvelopelor sau farurile care nu funcționează sunt cele mai întâlnite probleme, spune inspectorul Dincă George de la Registrul Auto Român.
George Dincă: Deficiențe la sistemul de iluminare-semnalizare, coroziuni excesive pe structura de rezistență și caroserie, anvelope deteriorate uzate.
Reporter: Am văzut că ați reținut certificate de înmatriculare pentru probleme la direcție. A fost prins un șofer cu o camionetă cu probleme la bieletă. E o problemă, care nereparată la timp, poate cauza un accident.
George Dincă: Deficiențele la mecanismul de direcție pot provoca accidente./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 august)