Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chriţoiu, declară că fenomenul creșterii prețului la gaze este temporar

Actuala creştere a preţurilor este un fenomen de moment, provocat de faptul că inflaţia a scăzut în primul an al pandemiei, când nu funcţiona economia, iar acum, la repornirea ei, sunt mulţi bani în piaţă, susţine preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

El a estimat că preţurile la gazele naturale vor reveni la nivelul de dinaintea pandemiei. În schimb, ieftinirea energiei nu va fi atât de mare, având în vedere consecinţele tranziţiei la energia verde, a adăugat Bogdan Chiriţoiu:

Bogdan Chiriţoiu: Trebuie să ne păstrăm cumpătul și să nu luăm măsuri pripite, negândite, să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta. Deci nu văd niciun sens nici să plafonăm prețuri pe termen mediu, nici să suprataxăm, doar e nevoie de intervenții punctuale, în unele piețe. Am fost de acord cu suprataxarea în energie, de exemplu, când e o problemă într-o anumită piață și când e vorba de ajutoare, ajutoarele trebuie să fie țintite pe oamenii care sunt mai vulnerabili. Dacă rămânem pe sistemul nostru vechi, în care vrem să luăm bani la toată lumea și dăm bani la toată lumea, e un sistem foarte ineficient, nu are niciun sens. Dacă suntem mai inteligenți, o să luăm bani, nu foarte mulți, la toată lumea și o să-i ajutăm pe ăia care sunt, într-adevăr, în nevoie./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 decembrie