Ardeii roşii bulgăreşti se numără printre produsele extrem de utile pentru creier. Micronutrienţii care protejează vasele de sânge sunt antioxidanţii din legume şi fructe şi vitaminele A, C şi E. Acestea protejează pereţii vasculari şi previn bolile creierului precum Alzheimer, Parkinson şi altele. Pe lângă ardeiul roşu bulgăresc, vitamina C, care este vitală pentru creier, mai este conţinută în decoctul de măceşe, coacăze negre şi kiwi. Nutriţionişti din SUA au enumerat câteva modalități simple de a întări sistemul imunitar, recomandând consumul de alimente care conţin antioxidanţi, odihna suficientă şi un consum optim de lichide. Antioxidanţii ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi se găsesc într-o serie de alimente şi băuturi, printre care fructe, legume, carne, peşte, ceai verde, cacao, cafea, vin roşu şi multe altele./ddaniela
www.dariknews.bg – 25 ianuarie