Nu se pune problema ca România să trimită soldaţi în Ucraina, apreciază ministrul apărării, Vasile Dîncu

Nu se pune problema ca România să trimită soldaţi în Ucraina, a apreciat ministrul apărării, Vasile Dîncu, înaintea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a precizat că autorităţile nu au discutat despre activarea rezerviştilor şi a explicat că în fiecare an, prin rotaţie, se face un inventar al acestora.

CSAT va face o analiză a situaţiei de la frontiera Ucrainei cu Rusia şi a posibilelor ameninţări la adresa Romîniei, potrivit ministrului apărării.

Vasile Dîncu: Discuţia se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, atât în impactul economic, impactul cu privire la rezilienţa generală a societăţii noastre, impactul asupra opiniei publice şi vom propune un set de măsuri în această situaţie. Chiar dacă nu se pune problema unei intervenţii militare a NATO, indiferent de ceea de ceea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecinţe în lanţ asupra securităţii zonei şi cred chiar şi asupra întregii Europe, pentru că este vorba de lanţuri de aprovizionare cu energie, este vorba de sistemul bancar şi alte lucruri.

Realizator: În privinţa intenţiei Statele Unite şi Franţa de a trimite trupe în România, Vasile Dîncu a spus că ţările aliate doresc întărirea flancului estic, în acest sens existând proceduri foarte clare în cadrul Alianţei, ne-a relatat reporterul RRA, Adriana Turea./amirea/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 ianuarie