Volodimir Zelenski acuză Moscova de bombardarea deliberată a zonelor rezidenţiale

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Moscova de bombardarea deliberată a zonelor rezidenţiale, pe măsură ce forţele ruse au încercat să avanseze pe teritoriul ucrainean, în timpul nopţii.

Zelenski a spus că noaptea a fost „brutală”, cu împuşcături şi bombardamente continue, ce au vizat inclusiv şcoli şi vehicule ale serviciilor de urgenţă. „Noaptea trecută a fost brutală în Ucraina. Au fost bombardamente asupra unor zone rezidenţiale şi a infrastructurii civile. Nu există nici măcar un loc din ţara noastră pe care ocupanţii să nu îl considere o ţintă acceptabilă. Ei luptă împotriva tuturor, luptă împotriva tuturor fiinţelor vii, împotriva grădiniţelor, a clădirilor rezidenţiale, împotriva ambulanţelor. Ei folosesc rachete de artilerie şi alte rachete asupra unor cartiere ale oraşelor unde nu există şi nu au existat niciodată obiective militare”, a spus Zelenski.

El a adăugat că este gata să aibă discuţii cu Rusia, însă nu în Belarus, aşa cum a propus Moscova, întrucât acest stat a fost folosit pentru invazia rusă. Zelenski a sugerat că ar putea fi posibile convorbiri în altă parte. Cu toate acestea, o delegaţie rusă a ajuns în Belarus şi a anunţat că guvernul ucrainean are termen până la ora locală 15:00, pentru a-şi confirma participarea la convorbirile pentru pace./mbrotacel/schelaru

BBC SERVICIUL MONDIAL – 27 februarie