În fiecare an, în luna decembrie, mulți părinţi cumpără cadouri pentru copiii lor: jucării, cărţi, haine, dulciuri, portocale, le împachetează în hârtie colorată şi le dăruiesc de Moş Niculae sau de Moş Crăciun. La fel ca părinţii, angajații Agenției de presă Rador a Radio România au citit scrisorile pentru Moș Crăciun și au oferit, pe 10 decembrie, cadouri şi zâmbete copiilor români şi ucraineni găzduiţi în Centrul ProVita din Vălenii de Munte.
Mulţi dintre copiii ocrotiţi la Centrul ProVita cunosc din cărţile de poveşti şi din povestirile colegilor de la şcoală ce înseamnă o familie, viaţa împreună cu mama, tata, bunici şi verişori adunaţi în jurul bradului împodobit de Crăciun şi la masa tradiţională de Anul Nou. Comunitatea din Vălenii de Munte şi personalul centrului ProVita sunt reperele lor constante despre viaţa împreună. Anul acesta, copii ucraineni instituționalizați, care au fugit din calea războiului, s-au alăturat „familiei” copiilor din Centrul ProVita şi au împodobit împreună bradul de Crăciun. De asemenea, au organizat, tot împreună, un spectacol de colinde în fața a zeci de invitați.
Evenimentul face parte din campania ”Prietenul tău din oraș” susținută de RADOR în favoarea copiilor români și ucraineni instituționalizați și se află la a șasea ediție.
RADOR este agenţia de presă a Radio România. Misiunea sa este de a oferi o informaţie profesionistă, rapidă şi complexă posturilor de radio naţionale, internaţionale şi regionale ale Societăţii Române de Radiodifuziune.
Asociaţia ProVita este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care îşi desfăşoară activitatea în satele Valea Plopului, Valea Screzii, Poseşti şi oraşul Vălenii de Munte din judeţul Prahova. Asociaţia a fost fondată de preotul Nicolae Tănase în anul 1991. Pe parcursul anilor, Asociaţia ProVita a reuşit să adăpostească peste 10.000 de persoane defavorizate.
Misiunea Asociaţiei ProVita este aceea de a oferi adăpost şi condiţii normale de trai copiilor abandonaţi, neglijaţi sau orfani, de a oferi îngrijire şi adăpost femeilor, mamelor şi copiilor acestora, a mamelor în devenire, a adulţilor fără adăpost şi bătrânilor părăsiţi. Pe scurt, ProVita oferă sprijin, casă şi, mai ales, sentimentul de familie celor care trăiesc în situaţii limită, indiferent de sex, rasă sau religie.