Guvernul adoptă măsuri pentru promovarea produselor şi serviciilor de turism pe pieţele externe

Guvernul adoptă, astăzi, măsuri pentru promovarea produselor şi serviciilor de turism pe pieţele externe. De exemplu, va asigura decontarea unei părţi considerabile a cheltuielilor de participare la târgurile turistice, a spus premierul.

El a cerut şi funcţionarilor care se ocupa de PNRR să discute cu Comisia Europeana privind dificultaţile în procesul de implementare, astfel încît România să nu piardă bani europeni. Petruţa Obrejan cu detalii de la şedinţa de guvern, încă în desfăşurare la această oră.

Reporter: România nu-și permite să piardă niciun eurocent din fondurile alocate de Uniunea Europeană, spunea premierul Nicolae Ciucă, mai ales că acești bani vor susține economia, derularea reformelor, dezvoltarea mediului de afaceri și atragerea de investiții.

În acest sens, premierul preciza că trebuie pregătite cu atenție jaloanele și țintele pentru ca cererea de plată numărul trei să ajungă la Comisia Europeană până la finalul lunii martie.

Nicolae Ciucă: Până la finele lunii, acolo unde sunt aspecte care trebuie clarificate cu Comisia să avem un plan de acțiune concret pe care fiecare dintre coordonatorii de reformă îl va prezenta în ședința de guvern.

Reporter: Guvernul va aproba, astăzi, un memorandum prin care se va facilita promovarea produselor și serviciilor de turism pe piețele externe și care au ca destinație România, dar și o schemă de ajutor de stat în valoare de aproape 100 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici de anvelope la Oradea./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 ianuarie