Sindicatele din Franţa sunt din nou în grevă

Sindicatele din Franţa sunt din nou în grevă astăzi şi au anunţat manifestaţii împotriva reformei legii pensiilor şi a creşterii vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

De data aceasta transporturile sunt mai puţin afectate ca la proteste precedente, cele mai afectate fiind cursele aeriene interne şi trenurile regionale.

Reporter: Daniela Coman – Este a cincea zi de mobilizare la nivel național după primul protest din 19 ianuarie. Greva va avea cel mai puternic impact în sectorul energetic, de rafinare a petrolului și în porturi, unde salariații au de apărat nu doar o vârstă mai mică pentru a putea ieși la pensie, ci și desființarea regimurilor speciale de care se bucură în prezent.

Liderii celor 8 mari centrale sindicale naționale se mențin pe aceeași poziție și afirmă că nu vor opri mișcarea socială, până când guvernul nu va renunța la reforma care în prezent este în dezbatere în Adunarea Națională.

Ei se pregătesc de o mobilizare masivă pe 7 martie, când numeroase sectoare de activitate, inclusiv transporturile în comun, intenționează să declanșeze greva generală pe perioadă nelimitată și să blocheze întreaga activitate economică a Franței./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 februarie