Ministerul Educaţiei arată care sunt locurile disponibile pentru examenul de titularizare a cadrelor didactice pe site-ul „Titularizare 2023”

Locurile disponibile în acest an pentru examenul de titularizare a cadrelor didactice pot fi văzute pe site-ul „Titularizare 2023”, lansat de Ministerul Educaţiei. Posturile sunt grupate în trei categorii: complete cu viabilitate de cel puţin patru ani, complete cu viabilitate sub patru ani şi posturi incomplete, adică cele care pot fi ocupate fără normă didactică întreagă.
Reporter: Profesorii sau viitoarele cadre didactice pot consulta lista posturilor disponibile până la acest moment în școlile și grădinițele din toată țara, pentru concursul național de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar. Lista urmează să fie actualizată în perioada următoare, însă cea finală va fi publicată pe 5 mai, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. Proba scrisă de la titularizare 2023 va avea loc pe 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi comunicate pe 26 iulie. Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza, deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minim nota 7, atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă, în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, deci angajare pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minim nota 5, atât la proba scrisă, cât și la inspecție.(Realizator: Mira Gomboş – Reporter: Felicia Mocanu)/bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI , 23 februari