Înmulțirea experiențelor în străinătate fără a-ți epuiza stocul de concedii sau a-ți pierde siguranța locului de muncă este promisiunea telemuncii internaționale ! O practică de nișă care tinde să se dezvolte datorită creșterii „100% la distanță” – un mod de lucru complet de la distanță.
Totuși, perindarea dintr-o țară într-alta fără a te expatria definitiv într-o singură destinație necesită o anumită logistică și în special cazare… În 2021, 1 din 5 călătorii din lume a declarat că a folosit Airbnb pentru a lucra de la distanță în timpul unei călătorii. A fost suficient ca platforma să lanseze un serviciu dedicat.
În timp ce locul de cazare între particulari s-a confruntat cu reglementări din ce în ce mai restrictive care vizează protejarea stocului tradițional de închiriere, această nouă axă de dezvoltare este o mană cerească.
Prin inițiativa sa „Trăiește și lucrează oriunde”, gigantul comunitar a lansat un apel pentru parteneriate către toate țările care doresc să atragă această nouă populație de lucrători la distanță, constituită adesea din cadre de conducere cu putere de cumpărare substanțială.
Obiectivul: promovarea destinațiilor care ușurează viața acestor lucrători în trecere, permițând în același timp principalelor părți interesate să găsească cu ușurință informațiile practice necesare pentru a rămâne acolo câteva săptămâni.Acest program, care a fost lansat în primăvara lui 2022, are deja aproximativ douăzeci de destinații partenere din întreaga lume, precum Insulele Canare, Malta, Bali, Mexico City, Palm Springs (California) sau Thailanda. Un alt exemplu este Lisabona și Dubai, două dintre primele trei orașe din lume alese de lucrătorii la distanță (al treilea fiind Miami), conform indicelui Savills Executive Nomad 2022 .
Pe Airbnb sunt create pagini de prezentare generală dedicate, care le permit lucrătorilor interesați să găsească locuri de cazare, activități, precum și informații utile referitoare la cerințele de intrare și politicile de viză. (www.20minutes.fr – 15 martie)/rcostea